Ανοιχτή κουζίνα|προβολή Gomorra|Bar

t_afisa-kouzina-provoli.jpg

Τετάρτη 15 Απρίλη

  • 7 μμ: Ανοιχτή Κουζίνα
  • 9 μμ: Προβολή της ταινίας Gomorra
  • Ακολουθεί Bar

Σχετικό κείμενο…

Άγχος, απομόνωση, έλεγχος. Η καθημερινότητα καταστέλλει το άτομο πολύπλευρα καθώς το παγιδεύει ανάμεσα στο εκβιαστικό δίπολο δουλειά-κατανάλωση / κατανάλωση-δουλειά. Μια ζωή πιστή στο δόγμα της ησυχίας της τάξης και της ασφάλειας. Η ζωή έχει χάσει το νόημα της και περιορίζεται στον όρο επιβίωση. Οι αλλοτριωμένες σχέσεις και η στείρα αντιπροσώπευση μέσα στον καπιταλισμό φιμώνουν την ελεύθερη έκφραση και την ουσιαστική ανθρώπινη επικοινωνία.

Μέσα στον μηχανοποιημένο τρόπο ζωής που επιβάλλεται στις νεκροπόλεις όμως υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να ζουν διαφορετικά, που αντιστέκονται, που αυτοοργανώνονται, που συγκρούονται με τη σάπια καθημερινότητα, που επιλέγουν την αντικανονικότητα και τη ρήξη με το υπάρχον. Ενάντια στην τυποποιημένη ζωή στις νεκροπόλεις και στους εξουθενωτικούς ρυθμούς της επιλέγουμε να δρούμε μέσα σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους ορίζοντας οι ίδιοι τον τρόπο και τα χαρακτηριστικά με τα οποία κινούμαστε. Αρνούμενοι την κλοπή του ενοικίου καταλαμβάνουμε τους χώρους αυτούς χρησιμοποιώντας τους σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Οι αρνήσεις μας αυτές οδηγούν στην δημιουργία διαφορετικών δομών, αντιιεραρχικών, οριζόντιων.

Η απάντηση των εξουσιαστικών μηχανισμών σε τέτοιου είδους συλλογικά εγχειρήματα είναι σαφής και η καταστολή τους αναμενόμενη. Ενάντια λοιπόν στην γενικευμένη τρομοκρατία που οι κρατιστές και τα τσιράκια τους έντεχνα δημιουργούν επιλέγουμε τον χώρο αυτό μέσα από τον οποίο δραστηριοποιούμαστε, να τον κρατάμε ανοιχτό προβάλλοντας έτσι τη δική μας άποψη στα αστικά κέντρα. Για τον λόγο αυτό αντιπροτάσουμε στον αλλοτριωμένο τρόπο διασκέδασης και στη αποξένωση την αυτοοργανωμένη  ζωή στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους. Επιλέγουμε να κινούμαστε συλλογικά και να επαναπροσδιορίζουμε ακόμα και αυτά που θεωρούνται αυτονόητα όπως το φαγητό και τη διασκέδαση με όρους πιο ανθρώπινους.

ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΡΟΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

t_keimeno-kouzina-provoli.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *